Archive for Srpen, 2011

Saturday, November 29, 2008 10:16

Recepty – Brambory

Americké brambory s rajčaty a tvarohem Barevný bramborový salát

Saturday, November 29, 2008 10:16

Barevný bramborový salát

Saturday, November 29, 2008 10:16

Americké brambory s rajčaty a tvarohem

Saturday, November 29, 2008 10:16

CIZRNA

CIZRNA

POUŽITÍ CIZRNY: (podobné jako u hrachu) – na polévky – jako přílohu

Saturday, November 29, 2008 10:16

ČOČKA

ČOČKA

Základní příprava: Červenou čočku propláchněte, vložte do vody, přiveďte k varu, vařte 10 ? 15 minut do měkka. Před dovařením přidejte sůl nebo umeocet.

Saturday, November 29, 2008 10:16

Hrách

Hrách

Použití hrachu: Hrachová polévka ? s vařenou pšenicí, Hrachová pomazánka ? mrkev+majoránka+česnek

Saturday, November 29, 2008 10:16

SÓJA- rostlinné maso

SÓJA- rostlinné maso

Sóju propláchneme, namočíme na 24 hodin, poté propláchneme a dáme s dostatečným množstvím vody vařit.

Saturday, November 29, 2008 10:16

FAZOLE

FAZOLE

Adzuki fazole Fazole Adzuki jsou nazývány ?královnou fazolí?. Adzuki jsou malé podlouhlé fazolky, tmavě červené až hnědé barvy. V průměru mají asi 5mm a na jedné straně je bílá čárka. Po uvaření dostanou jemnou ořechovou chuť.

Saturday, November 29, 2008 10:16

Jak vlašské oříšky upravovat v kuchyni ?

Jak vlašské oříšky upravovat v kuchyni ?

Vlašské ořechy se používají při pečení nákypů a koláčů na vysypání formy, do koláčů jako náplň nebo součást těsta. Chuťově výborně doplňují slané pomazánky.