Hrách

Použití hrachu:

Hrachová polévka ? s vařenou pšenicí, Hrachová pomazánka ? mrkev+majoránka+česnek

Hrachová kaše – jako příloha, Zelený hrášek jako zelenina

Hraška ? směs na obalování zeleniny, masa nebo na zeleninové placičky ? jemná nebo pikantní..

- Hrách ochucený sojovou omáčkou, česnekem a kořením bez glutamátů. Vlastnosti vajec získává hraška přidáním bezlepkových obilovin. Pro vysoký obsah bílkovin v hrašce zelenina v ní obalená zasytí stejně jako maso. Neobsahuje cholesterol a má vyšší obsah hořčíku, vápníku a vlákniny.

Vyrábí se ve dvou variantách: Hraška jemná (méně slaná a kořeněná) a Hraška pikantní.

Příprava těstíčka: na 100g hrašky přidáme 110-120 ml vody a rozmícháme na hustější těstíčko (hustota hořčice). Při této hustotě těstíčko nestéká a řízky zůstanou po usmažení pěkně obalené. Olej na smažení musí být dostatečně rozpálený.

Jednodušší je do rozmíchaného těstíčka nasypat jemněji nastrouhanou zeleninu a lžící klást do rozpáleného tuku placičky. Velmi chutná je kombinace zelí, mrkev, cibule nebo květák s brokolicí. Použít lze jakoukoliv zeleninu.

Hraška se dá přidávat do bramboráků, sekané, karbanátků, do polévek na zahuštění nebo jako zavářka.

Leave a Reply